субота, 27. април 2013.

Pink stiletto Nails


Devojkeee! Kristina je počela da radi nokte a uskoro ću i ja skupila sam novac za lampu i počinjem da radim nokte profesionalno, ovo je kristinia prva nadogradnja. Savršeno je ispala!
Nadam se da se i vama svidja koliko i meni!

Evo par koraka kako se nadogradnja radi:

1. Treba dobro odmastiti prirodne nokte, ali ne treba ih mnogo turpijati da se nebi puno listali kada se nadogradnja skine! Nadogradnja šteti noktima isto koliko izlivanje, marketinški trik je da izlivanje manje šteti! Nokti se prvo isturpijaju na malu dužinu, otklone se zanoktice malo se turpija nokatna ploča i lepljenje tipsi može da počne.

2. Lepljenje tipsi: Na tipsu se nanese lepak na ivice i lepi se odozdo na gore, tj. prvo zalepimo donju ivicu tipse na gornju ivicu nokta i onda samo polako spustimo tipsu na nokat tad vise ne pomeramo da nebi ušao vazduh kako je tako je, drži se tipsa na noktu 30 sekundi i prelazi se na sleći nokat.

3. Kada smo zalepili tise počinje turpijanje do željenog oblika to jako dugo traje ako ste početnici pogotovu, jako je nezgodno isturpijati svaki nokat isto ali ne mari ako nisu jednaki sem ako je razlika baš primetna. :)
Kada ste napravili oblik blok turpijom je potrebno isturpijati tipsu odozgo tako da se stepenik koji je nastao na noktu, tj prelaz nokta i tipse skoro ne oseća pod rukom. Kada se i to završi ide sledeći korak.

4. Gel za početak providan i to u 3 sloja ne mari ako ga ne namažete ravno on je malo gust, sve se to da nadoknaditi turpijoj jer pre nanošenja sledećeg sloja nokat se stavi pod lampu i isturpija da bude ravan.

5. Na kraju kada je vaš novi nokat potpuno čvrs možete ga namazati lakom u bilo koju boju i nadogradnja je gotova.

Prosečno vreme koje je potrebno za ove nokte je 2 sata. Srećno! :D

Нема коментара:

Постави коментар